Προκλητική αναφορά των Σκοπίων ως “Μακεδονία” στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ

Προκλητική αναφορά των Σκοπίων ως “Μακεδονία” στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ

Αρ. Πρωτ. 7092/20.4.2007

Προς:
-κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας
- κ. Υπουργό Εξωτερικών


Συνεχίζονται οι προκλήσεις που δέχεται η χώρα μας από την ΠΓΔΜ, και την χρήση του ονόματος «Μακεδονία» στον τύπο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτή την φορά η πρόκληση έρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ, στην οποία δημοσιεύονται πληροφορίες σχετικά με την ΠΓΔΜ, η οποία αναφέρεται ως «Μακεδονία».

Εάν κάποιος επισκέπτης της ιστοσελίδας χρησιμοποιήσει τις μηχανές αναζήτησης και τις συνδέσεις που φιλοξενούνται, θα ανακαλύψει μια πληθώρα αναφορών στο «Κράτος της Μακεδονίας». Υπάρχει μάλιστα μια προκλητική παρουσίαση ιστορικών γεγονότων που φτάνουν μέχρι και τους αρχαίους Έλληνες.
Oι Έλληνες, μάλιστα, παρουσιάζονται ως αλλοεθνείς, οι οποίοι τον 19ο αιώνα έδειξαν εδαφικές φιλοδοξίες για την μακεδονική γη, οπότε και προέκυψε το Μακεδονικό Ζήτημα. Στο τέλος της αναδρομής αυτής στην «ιστορία» της «Μακεδονίας» το κείμενο αναφέρει την συμφωνία που υπογράφτηκε στην Οχρίδα του 1994 ανάμεσα στην χώρα μας και την «Μακεδονία» ως συνεργασία των δύο χωρών, η οποία όμως αφήνει ανοιχτά θέματα.

Μετά από τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Γνωρίζουν τα αρμόδια Υπουργεία την προκλητική αναφορά της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ;

- Έχει επικοινωνήσει το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις αναφορές αυτές στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ με τους αρμόδιους φορείς του ΝΑΤΟ; Ποια είναι τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει;

- Ποια είναι η πολιτική γραμμή που ακολουθεί το Υπουργείο Εξωτερικών για τις αναφορές αυτές που γίνονται στην επίσημη σελίδα του ΝΑΤΟ, για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της ιστορίας του Έθνους μας;

Απαντήσεις Υπουργείων